fbpx
21.01.2020 Статті

Операція «Децентралізація»

З кожним днем світ стає усе примхливішим. Будь-яка сфера життєдіяльності людини постійно потребує нових гнучких рішень. Вентиляція не стала винятком. Традиційні вентиляційні системи, як правило, енерговитратні, займають багато простору і при цьому часто не вписуються до інтер’єру приміщення. Організація таких систем вентиляції вимагає складних будівельно-монтажних робіт і чимало часу на їх проведення. Щоб уникнути цих незручностей, було розроблено системи децентралізованої вентиляції.

Журнал VENTS Magazine №3

Підписуйтесь на сторінку журналу VENTS Magazine у Фейсбуці

Компанія «Вентс» задала тренд у напрямку децентралізованої вентиляції. Серед останніх розробок компанії – припливно-витяжні установки серій ДВУТ і МІКРА. Установки забезпечують не лише приплив свіжого відфільтрованого повітря до приміщення, а й витяжку відпрацьованого повітря. До того ж вони є енергоощадними пристроями: вбудовані рекуператори повертають до приміщення тепло витяжного повітря, що дозволяє значно знижувати витрати на опалення.

Переваги використання децентралізованих установок добре помітні в порівнянні з так званою природною вентиляцією. І досі у багатьох житлових будинках, навчальних та громадських закладах використовується традиційне провітрювання шляхом відкривання вікон та кватирок. Така вентиляція має низку недоліків, основними з яких є великі тепловтрати в холодний сезон, значні перепади температур і вологості повітря, поява протягів, приплив до приміщення неочищеного повітря і т. ін. Установки ДВУТ і МІКРА дозволяють вирішити всі ці проблеми. Вони подають до приміщення підігріте і очищене повітря, до того ж у потрібний час і в потрібному обсязі. На відміну від традиційного провітрювання, під час роботи децентралізованих установок не потрібно залишати приміщення, оскільки вони працюють практично безшумно і не створюють протягів.

ДВУТ і МІКРА перемагають у порівнянні з багатьма централізованими системами вентиляції ще й у тому, що вирізняються простотою монтажу і потребують для цього значно менше часу. Якщо ви вирішили встановити децентралізовану установку, вам не доведеться виносити меблі, проводити ремонтні роботи, відводити простір для системи вентиляційних отворів тощо. Усе, що вам необхідно – це зробити отвір потрібного діаметра в зовнішній стіні і підключити децентралізовану установку, яка не займе багато місця. Погодьтеся, досить зручний і простий спосіб організації повноцінної і, головне, ефективної системи вентиляції.

Установки МІКРА відмінно впишуться до домашнього інтер’єру, а ДВУТ незамінні для шкіл, офісів, конференц-залів та інших громадських приміщень.

МІКРАклімат в домі

Більшість приватних будинків і квартир потерпають від недостатньої або неправильно організованої циркуляції повітря, що призводить до дефіциту кисню, зайвої вологості і, як наслідок, виникнення цвілі. Багато небезпечних речовин також виділяються з меблів, килимів, побутової хімії і фарб. У себе ж вдома людина ризикує отруїтися аміаком, бензолом, формальдегідом або іншими токсинами. Однак віконне провітрювання, до якого звикли багато наших співвітчизників, має низку недоліків і не здатне коректно вирішити проблему повітрообміну. Проте рішення є: децентралізовані кімнатні установки серії МІКРА.

Припливно-витяжні установки МІКРА є оптимальним рішенням для організації енергоощадної вентиляції у квартирах і приватних будинках. Також вони можуть використовуватися у громадських та комерційних приміщеннях. Установки не займають багато місця і призначені для настінного монтажу з виходом на зовнішню стіну.

Перед подачею повітря всередину приміщення установки забезпечують його фільтрацію, а також підігрівання в рекуператорі за рахунок тепла витяжного повітря. Залежно від моделі рекуператори дозволяють повернути назад до приміщення до 92% теплової енергії, що значно скорочує витрати на опалення. За необхідності деякі моделі МІКРА можуть додатково підігрівати припливне повітря.

Установки обладнані EC-двигунами, які вирізняються низьким енергоспоживанням і високим коефіцієнтом корисної дії. Залежно від моделі варіюється і продуктивність установок – від 60 до 150 куб. м/год. Обладнання автоматично регулює швидкість повітряного потоку для підтримання необхідної якості повітря.

Безсумнівною перевагою установок МІКРА є тихе функціонування. На відміну від деяких інших побутових пристроїв (наприклад, холодильника), вони працюють без найменшого шуму і не привертають до себе уваги.

Створюючи робочу атмосферу

Порівняно з МІКРА, установки ДВУТ мають підвищену продуктивність, що дозволяє застосовувати їх у приміщеннях з більшою площею. Як уже згадувалося вище, ці вентиляційні пристрої не створюють незручностей при монтажі, тому їх налаштування не затримає навчального або робочого процесу. Обладнання не вимагає багато простору і може встановлюватися як у готових, так і реконструйованих будівлях. Їх монтаж передбачає мінімальне втручання до конструктивних елементів будівлі і не шкодить інтер’єру приміщень. Свіже повітря надходить через невеликий канал у стіні, внаслідок чого установки не витрачають енергію на подолання опору повітропроводів. Пристрої можуть встановлюватися на підлозі (моделі ДВУТ ГБ EC і ДВУЕ ГБ EC) та підвішуватися на стелю (модель ДВУТ ПБ EC).

Установки ДВУТ також є енергоощадними пристроями. Вони обладнані протипотоковими полістирольними або алюмінієвими рекуператорами. Показник рекуперації ДВУТ ГБ EC і ДВУЕ ГБ EC становить до 97%, ДВУТ ПБ EC – до 94%.

Продуктивність підлогових установок ДВУТ ГБ EC і ДВУЕ ГБ EC досягає 550 куб. м/год, підвісних ДВУТ ПБ EC – до 510 куб. м/год. Продуктивність і тип установок підбираються відповідно до індивідуальних вимог для кожного окремого приміщення.

Серед переваг децентралізованих установок слід відзначити автоматичне функціонування. Продуктивність пристроїв може регулюватися залежно від концентрації у приміщенні вуглекислого газу або від рівня вологості. Є можливість налаштувати графік роботи установок на тиждень, встановивши час подачі повітря, її швидкість і навіть температуру повітря. На додаток установки ДВУТ і МІКРА оснащені індикаторами поломок і заміни фільтрів. А ще передбачено систему захисту рекуператора на випадок його обмерзання.

З появою такого явища, як децентралізована вентиляція, формування якісної циркуляції повітря у приватних та громадських приміщеннях стало набагато простішим і зручнішим. Децентралізовані припливно-витяжні установки дозволяють організувати повноцінний повітрообмін у приміщенні швидко, ефективно, економічно, не займаючи при цьому багато простору і не порушуючи естетики інтер’єру. Ось чому застосування установок ДВУТ і МІКРА є оптимальним рішенням для будь-яких приміщень і влаштує навіть найвибагливішого користувача.

Ознайомитися з цим та іншими матеріалами в журналі

Читайте також

20 Гру 2023

Децентралізовані пристрої VENTS: РОЗУМНІ, ЕКОНОМНІ, ПРИВАБЛИВІ

12 Гру 2023

Вентс забезпечив вентиляцію в новому родинному домі для онкохворих дітей «Дача»

23 Лис 2023

Нове обладнання VENTS: ЕНЕРГООЩАДЖЕННЯ, СУЧАСНИЙ ДИЗАЙН, РОЗУМНІ ТЕХНОЛОГІЇ

9 Бер 2023

Провітрюй приміщення без втрат тепла

1 Лис 2022

Укриття потребують систем вентиляції

7 Гру 2021

Вентс забезпечив кліматичним обладнанням найбільший в Україні торговельно-розважальний центр

10 Лис 2021

Юлія Двораковська: «Для нової інноваційної клініки ми обрали обладнання Вентс»

8 Лип 2021

Вентиляція світового рівня

21 Тра 2021

Вчені визнали провідну роль вентиляції в боротьбі з поширенням COVID-19

6 Тра 2021

Вентс проводить комплекс робіт із організації систем мікроклімату у відомій клініці

29 Кві 2021

Як подбати про безпечне повітря у будинку? Частина 3

8 Кві 2021

Обладнання Вентс підтверджує свою енергоефективність

10 Лют 2021

Вентиляцію грузинської клініки забезпечує обладнання ВЕНТС

29 Гру 2020

Як подбати про безпечне повітря у будинку? Частина 2

24 Лис 2020

Як подбати про безпечне повітря в будинку? Частина 1

16 Лис 2020

Обладнання Вентс у всіх куточках світу

29 Тра 2020

Чисте повітря проти вірусних захворювань

4 Тра 2020

Вентиляція в мобільних госпіталях: світова практика та вентиляційні рішення

2 Кві 2020

Вентиляція в медустановах: захист від вірусів та чисте повітря

1 Кві 2020

На шляху до досконалості

11 Бер 2020

Вентиляція на раз, два, три

20 Лют 2020

Космічна подорож

11 Лют 2020

Розумна вентиляція

5 Лют 2020

Кохання під мікроскопом

29 Січ 2020

Повітряні сили

14 Січ 2020

Життя без сміття

3 Січ 2020

Повітря молодості

18 Гру 2019

Сонце в бокалі

16 Гру 2019

Приборкування диму та вогню

12 Гру 2019

У пошуках кисню та фітонцидів

5 Гру 2019

Місто майбутнього

28 Лис 2019

Обережно, пил!

20 Лис 2019

10 негативних наслідків поганої вентиляції в житловому приміщенні

14 Лис 2019

Загадки білого континенту

8 Лис 2019

Мисливці за вуглекислим газом

7 Лис 2019

Зелений клімат-контроль

4 Лис 2019

Без шуму і пилу та зайвих витрат

1 Лис 2019

Повітряна тривога!

25 Чер 2019

Спінений поліпропілен: про користь суперматеріалу

19 Жов 2015

Камінний вентилятор КАМ – економне тепло у Вашій оселі

Голосування
Наскільки зручним для вас став оновлений сайт?

результати

Loading ... Loading ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930