fbpx

«Здорове повітря» разом із обладнанням ВЕНТС

До систем вентиляції в медичних закладах пред’являються особливо жорсткі вимоги. Директор клініки німецької хірургії «Добрий Прогноз» Максим Єременко ділиться своєю думкою з приводу роботи вентиляційного обладнання ВЕНТС, встановленого в його лікувальному закладі.

Максим ЄРЕМЕНКО,
директор клініки німецької хірургії «Добрий Прогноз»
(Київ, бул. В. Гавела, 40-а)
www.dobro-clinic.com

«Як медик я чудово розумію, що вентиляція є ефективним засобом охорони здоров’я та профілактики захворювань. Основним принципом функціонування будь-якого медичного закладу є суворе дотримання правил антисептики. До мікроклімату в операційних блоках висуваються особливо жорсткі вимоги, адже від чистоти та мікробіологічних параметрів повітря безпосередньо залежить ризик виникнення внутрішньолікарняної інфекції та кількість післяопераційних ускладнень. Правильно організована система вентиляції не лише забезпечує хороше вентилювання приміщень, але й додатково усуває різні мікроорганізми з операційних зон. Не менш важливим моментом також є технічно грамотне розташування припливних і витяжних повітророзподільних пристроїв, що дозволяє правильно розподіляти повітря всередині приміщення та виключає утворення «застійних» зон.

Саме тому при реалізації проекту клініки «Добрий прогноз» ми дуже серйозно підійшли до питання якості повітря. Попередньо ми визначили основні вимоги до вентиляційного обладнання та його технічні параметри.

Вентиляційна система в нашій клініці мала вирішити такі завдання:

– забезпечити задані параметри температури й відносної вологості повітря, а також його рухливість;
– забезпечити ізольований повітряний режим палат, операційних, реанімаційних блоків та інших приміщень, щоб повністю виключити перенесення внутрішньолікарняних інфекцій і можливі повітряні шляхи їх поширення;
– підтримувати необхідні норми кисню, хімічної, радіологічної та бактеріальної чистоти повітря приміщень, а також відсутність запахів;
– виключити перетікання повітря з «брудних» зон до «чистих».

Встановлене вентиляційне обладнання мало відповідати таким вимогам:

– забезпечувати нормовані показники рівня шуму та вібрацій;
– мати спеціальне виконання, яке б дозволило проводити швидкий санітарний контроль та технічне обслуговування. Обладнання мало забезпечувати простоту демонтажу всіх внутрішніх елементів установки для очищення та дезінфекції;
– забезпечувати максимальну енергоефективність при мінімальних експлуатаційних витратах;
– гарантувати високу надійність та великий ресурс роботи.

У процесі проведення робіт із реорганізації інженерних систем нашої клініки ми звернулися до фахівців компанії «Вентиляційні системи», які запропонували нам декілька варіантів вирішення завдань вентиляції на нашому об’єкті, допомогли обрати оптимальний варіант, надали консультаційний супровід у процесі проведення проектних і монтажних робіт.

На зараз встановлене обладнання ВЕНТС повністю відповідає висунутим вимогам і забезпечує максимально ефективну технологію підготовки повітря з дотриманням суворо заданих параметрів.

Із власного досвіду можу резюмувати, що оптимізація внутрішньолікарняного середовища позитивно впливає на ефективність лікувального процесу, скорочує тривалість перебування хворого в стаціонарі, а також покращує умови роботи медичного персоналу.»

Голосування
Чи допомагають Вам розсилки новин стежити за новинками?

результати

Loading ... Loading ...
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930