fbpx

Петро Євтушенко: ЦІНУЙТЕ РОБОТУ В КОМПАНІЇ І ЗРОСТАЙТЕ РАЗОМ ІЗ НЕЮ!

Колись видатний китайський мислитель Конфуцій сказав: «Обери собі роботу до душі, і тобі не доведеться працювати жодного дня у своєму житті». Приємно усвідомлювати, що багато співробітників компанії «Вентиляційні системи» колись дослухалися до цієї поради і сьогодні працюють у своє задоволення. Наш співрозмовник – людина, яка знайшла своє покликання в компанії «Вентс» і присвятила йому своє життя. Знайомтеся, Петро Михайлович Євтушенко – особистість, яка стояла на початку зародження компанії «Вентиляційні системи» і зробила значний внесок у її розвиток.

Петро Михайлович вже більше 17 років працює в компанії заступником директора з капітального будівництва. У свої 73 роки ветеран «Вентс» може похвалитися неабиякою кількістю реалізованих проектів та особистих досягнень. Завдяки результатам праці Петра Михайловича та його колег ми бачимо наше підприємство саме таким, яким воно є зараз.

– Петре Михайловичу, розкажіть про Ваш шлях на підприємстві «Вентс».

До появи компанії «Вентиляційні системи» я працював у різних проектних інститутах СРСР і незалежної України. У той час я підготував проект виставкового комплексу «Дім Експо», після реалізації якого працював там на посаді головного інженера. Через певний час почала формуватися компанія «Вентс». Спочатку було взято в оренду один термопластавтомат, на якому випускалися перші вентиляційні канали. Ще через деякий час було придбано окремі будівлі заводу «Іскра», який на той момент вже не функціонував. Саме цей крок і став одним з найважливіших в історії компанії. Перед купівлею було потрібно провести експертну будівельну оцінку, тому на підприємство відправили мене. Зараз у це важко повірити, але тоді тут панувала повна розруха: повалені машини, купи металобрухту, сміття і нерозчищеного снігу. Проте завдання я виконав і зробив висновок. Спочатку було придбано маленьку частину заводу «Іскра», потім ще одну дільницю, потім ще одну. Так, крок за кроком, компанія «Вентиляційні системи» розросталася і розширювалася. У 2003 році було спроектовано і побудовано офісну будівлю, потім реконструйовано інші споруди.

– Що Вам більше всього подобається у Вашій роботі?

Ще в шкільні часи я мріяв стати будівельником, тому після школи вступив до будівельного вишу. Я завжди любив креслити, уявляючи, як малюнок у результаті перетвориться на справжній об’єкт. Найбільше мене вабило проектування. Тому мені подобається моя робота в цілому, адже це ніщо інше як моє покликання. У моєму офісі є все необхідне: робоча техніка, література, тобто всі засоби, щоб повністю зануритися в робочий процес.

Ще мені приносить велике задоволення дивитися на результати своєї праці. Коли заходжу в нову будівлю, зведену за моїм проектом, відчуваю найприємніші емоції та почуття. Бачити наяву те, що ще недавно ти креслив на папері, це одночасно і хвилююче, і приємно.

– Чи можете назвати найбільш значущі особисті досягнення?

У далекому 1987 році від інституту проектування «Укргазпроект» мене направили на два роки в Лівію для проектування газопроводу. Там представники посольства СРСР попросили мене створити проект школи для дітей військовослужбовців, які проживали в цій країні. Мені було цікаво займатися цим проектом, до того ж він анітрохи не відволікав від основної роботи.

– Можливо, Ви згадаєте якийсь цікавий випадок із Вашої практики?

Із серйозних робіт у компанії «Вентс» варто відзначити реконструкцію котельні, в приміщенні якої зараз розмістилася дільниця зі складання вентиляторів. Сама котельня розвалювалася, не було перекриття. Щоб створити там хороші умови для роботи, ми зайнялися цією дільницею і обладнали приміщення якісним перекриттям. І ось у ньому якраз і полягала заковика. Є такий будівельний нюанс: у металокаркасі метал досить міцний, але водночас дуже гнучкий. При ходінні на перекритті виникали вібрації, що цілком зрозуміло і припустимо в таких випадках, і таке перекриття абсолютно безпечне. Проте співробітників компанії, які працювали на цій дільниці, ці вібрації насторожували і навіть лякали. Тому довелося окремо зміцнювати конструкцію перекриття, що зрештою заспокоїло людей.

– Чи використовуєте Ви у своїй роботі сучасні технології?

У 28 років, коли я став начальником відділу будівельного комплексу в проектному інституті, то активно займався впровадженням нових технологій у проектуванні. З початком ери комп’ютеризації з’явилися спеціальні столи для автоматичного креслення і багато інших технічних пристосувань. Я сприяв навчанню своїх фахівців новим методам роботи, мотивував і всіляко розвивав цей напрямок, завдяки чому мій відділ в інституті був першим із використання комп’ютерних технологій. Однак особисто мені це не було необхідно. Коли я самостійно взявся за проектування в компанії «Вентс», то свідомо відмовився від використання комп’ютера, оскільки люблю креслити і все робити своїми руками. Для мене робота на комп’ютері відрізняється від ручного креслення так само, як комп’ютерна графіка відрізняється від полотна художника. Кожен, хто безпосередньо працює зі мною, знає, що я люблю працювати з папером. З сучасних технологій мені потрібен хіба що інтернет, де можна знайти цікаву і корисну інформацію на будівельну тематику, а також необхідні нормативні документи і БНіПи.

– Розкажіть про Ваші захоплення. Чи маєте Ви хобі?

Моє основне захоплення – це рибальство. До того ж у цій справі я одинак: завжди віддаю перевагу риболовлі там, де нікого немає. Обираю місця на віддаленні мінімум 100 км від Києва. Я і машину собі купив з розрахунку, щоб можна було їздити по лісах і болотах. Чудово знаю Київське море і Канівське водосховище. Цього року встиг зловити непоганих окунів. Звісно, раніше рибалив більш інтенсивно, а з віком став приділяти улюбленому заняттю все менше часу. Але як би там не було, за першої ж нагоди завжди намагаюся виїхати з вудками на природу.

– Петре Михайловичу, чи хотіли б Ви щось побажати молодим співробітникам «Вентс»?

Цінуйте свою роботу, особливо сьогодні. Цінуйте і зростайте разом з компанією! Коли я був молодим фахівцем, мій начальник сказав одну банальну істину, яка запам’яталася на все життя: потрібно жити так, щоб щоранку із задоволенням йти на роботу і щовечора із задоволенням повертатися додому. Цього я всім і бажаю!

Читайте також

5 Гру 2023

Вентс увійшов до рейтингу найуспішніших компаній України за даними Forbes Ukraine

8 Тра 2023

Вентиляцію нового житлового комплексу забезпечують вентилятори Вентс

30 Гру 2021

Вентс названо кращим підприємством галузі

10 Чер 2021

Вентс продовжує підтримувати українське мистецтво

14 Тра 2021

Вентс визнано лідером галузі

12 Тра 2021

Івану Марчуку – 85! У Києві відкрилася ювілейна виставка відомого художника

14 Січ 2021

100 робіт Івана Марчука у спеціальному випуску журналу VENTS Magazine

9 Гру 2020

Установки ВЕНТС забезпечують свіжим повітрям новий бізнес-центр

1 Гру 2020

Вентс відкрив представництва в Одесі та Дніпрі

14 Лип 2020

Нові горизонти команди «Ветеран-Вентс»

8 Кві 2020

Ми працюємо! Політика ВЕНТС у період пандемії COVID-19

18 Бер 2020

ВЕНТС долучився до встановлення рекорду України

22 Січ 2020

Юні таланти поділилися з ВЕНТС святковим настроєм

9 Січ 2020

Олександр Матлак: «Ми маємо пишатися тим, що виробляємо реально корисний для людей продукт»

28 Гру 2019

ВЕНТС долучився до святкових заходів

23 Гру 2019

Передноворічний подарунок для боярчан

19 Гру 2019

Новий календар ВЕНТС готовий дивувати

17 Гру 2019

ВЕНТС отримав престижну нагороду

10 Гру 2019

Сотні установок ВЕНТС забезпечать канадські сім’ї свіжим повітрям

18 Лис 2019

Кубок VENTS-POOL визначив кращих більярдистів року

5 Лис 2019

В епіцентрі партнерства

30 Жов 2019

ВЕНТС привітав партнерів з ювілеєм та поділився енергоефективними рішеннями

23 Жов 2019

Сорок два кілометри по Берліну

8 Жов 2019

Тамара Сбитна: «Успіх компанії створюють люди, які в ній працюють»

4 Жов 2019

Команда ВЕНТС створена для перемог

3 Жов 2019

How much is the fish?

1 Жов 2019

ВЕНТС відсвяткував День міста разом із боярчанами

24 Вер 2019

ВЕНТС відвідали гості з Грузії

12 Вер 2019

Кращі курорти зустрічають кращих працівників «Вентс»

5 Вер 2019

ВЕНТС привітав першокласників із початком навчального року

20 Сер 2019

ВЕНТС розкриває таланти

15 Сер 2019

День, коли Боярка «заіскрилася»

8 Сер 2019

ВЕНТС продовжує експансію на ринок країн Ближнього Сходу

17 Лип 2019

Максим Павлюк: «Змагання вчать рухатися до своєї мети»

3 Лип 2019

Зустрінемо, нагодуємо й подбаємо про ваше гарне самопочуття

26 Чер 2019

Ярослав Ковальчук: «Будьте цілеспрямованими, і результат не забариться!»

13 Чер 2019

Риболовецький день на Рибальському півострові

11 Чер 2019

Діти співробітників ВЕНТС взяли участь у благодійній акції

5 Чер 2019

Біг подовжує життя, і не лише власне

22 Тра 2019

ВЕНТС засяяв барвами української вишиванки

Голосування
Чи допомагають Вам розсилки новин стежити за новинками?

результати

Loading ... Loading ...
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031