Секрети кухні ВЕНТС: від їдальні до ресторану
Смачна їжа – запорука гарного настрою. А гарний настрій – запорука високої продуктивності праці. Запрошуємо вас познайомитися з новою їдальнею ВЕНТС, яка відкрилася близько 3-х тижнів тому, і з нагоди «зазирнути за лаштунки» кулінарної вистави.
Ми б хотіли подякувати всім людям, які брали безпосередню активну участь в її запуску: директора «ВЕНТС» Валерія Коломийченка; співробітників ремонтно-будівельної дільниці Валентина Головійчука і Сергія Мелькевіча; В’ячеслава Пустовіта, Сергія Кошового – за оперативне налагодження і підключення електрики; відділ програмістів під керівництвом Сергія Твердохліба; відділ постачання під керівництвом Валерія Терлецького; команду системних адміністраторів під керівництвом Владислава Солохи і всіх-всіх-всіх, завдяки чиїм золотим рукам, терпінню та професійній вправності «народилася» нова їдальня!
Кращий працівник – ситий працівник!
Необхідність у 2-й їдальні виникла ще кілька років тому. На підприємстві ВЕНТС на сьогоднішній день працює близько 2500 співробітників, людей стає дедалі більше. Слабкі технічні потужності маленької їдальні не в повній мірі відповідали вимогам і не дозволяли нагодувати всіх працівників. До організації роботи нової їдальні підійшли ґрунтовно.
Затишний світлий обідній зал тут в кілька разів більше – їдальня може одночасно прийняти близько 90 осіб; збільшено кількість обслуговуючого персоналу і працівників кухні. Завдяки цим змінам навіть в «годину пік» відвідувачі можуть з комфортом пообідати, не чекаючи, коли звільняться столики. Надалі, при повній комплектації технологічним обладнанням, їдальня за обід зможе нагодувати до 300 співробітників.
Трохи далі від лінії роздачі є буфет, де відвідувачам приготують чашечку підбадьорюючого еспресо або ніжний капучіно, запропонують свіжу випічку власного виробництва – булочки і сирні ватрушки. Можна також вибрати прохолодні напої, шоколад, вафлі, морозиво. Рекомендуємо поласувати незрівнянною піцою, приготованою в печі. Замовляти її в їдальні потрібно заздалегідь, за 30 хвилин, в асортименті: «Сирна», «Салямі» та «Шинкова» на тонкому хрусткому тісті. Асортимент страв на даний момент схожий з меню їдальні №1, але вже в найближчому майбутньому буде значно розширений.
Є також ряд істотних поліпшень в плані технологічного оснащення їдальні. При цьому багато зроблено золотими руками співробітників ВЕНТС. Наприклад, виробничі столи і стелажі з нержавіючої сталі, а також pizza-station — спеціальний стіл для розкочування тіста — зробили хлопці з Цеху металовиробів під керівництвом Євгена Карпенко.
Кухня – справа тонка!
Завідувач їдальні Андрій Ткаченко – досвідчений керівник, який зібрав дружну команду майстрів своєї справи. Він упевнений, що «людина пізнається в роботі», а краща співбесіда для нових співробітників – це «перевірка боєм», наприклад, умінням швидко зварити смачний борщ на 100 чоловік. Разом з шеф-кухарем Сергієм Войтенко завідувач перевіряє якість продукції і стежить за своєчасністю її поставок. Варто відзначити, що в їдальню закуповується фермерська м’ясна продукція – свинина та яловичина, а також молочні продукти, вирощені без хімікатів, так звані «біо-продукти».
Хоч їдальня працює ще менше місяця, планів на майбутнє вистачає. Зокрема, зараз йде ремонт приміщення для VIP-залу, де будуть проходити переговори з партнерами, також їдальня планує обслуговувати виставковий зал під час прийому гостей.
Про «родзинки» нової їдальні, органічні продукти і любов до своєї справи ми поговорили з талановитим шеф-кухарем – Сергієм Войтенко. Свою кулінарну кар’єру Сергій почав з посади су-шефа, був правою рукою шеф-кухаря, потім – шеф-кухарем в полтавських ресторанах «Гоголь» і «Диканька».
Девіз Сергія: «Все треба робити з душею!»
В їдальню дуже ретельно вибираються постачальники продукції, якими критеріям вони повинні відповідати?
На сьогоднішній день багато людей прагнуть вести здоровий спосіб життя, а органічна їжа, як більш здорова і корисна, все частіше з’являється в меню кафе та ресторанів. В Україні органічної продукції в європейському її розумінні немає, адже поки що немає національного законодавства з питання органічного виробництва. Однак ми дійсно намагаємося закуповувати так звані «еко» і «біо» продукти (молоко, йогурти, м’ясо) у фермерських господарств і перевірених компаній, які вирощують продукти без ГМО, хімікатів та стимуляторів росту, природним способом. Страви з такої продукції мають виражений домашнім смаком і ароматом, більш корисні.
У чому особливості меню нової кухні?
Всі страви, в тому числі випічка, готуються безпосередньо на підприємстві, не з напівфабрикатів. Котлета в тісті, ватрушки з сиром, булочки з джемом, кілька різновидів піци – це те, що є сьогодні. Ми вже зараз замінюємо покупний майонез натуральним йогуртом, салатним заправками на основі рослинної олії і лимона. Плануємо також ввести заправки з бальзамічним оцтом, соєвим соусом, готувати власний майонез.
Які «родзинки» та нововведення з’являться в майбутньому?
Меню буде постійно радувати наших гостей сезонними стравами. У майбутньому ми плануємо поступово перейти від формату їдальні до формату ресторану, який спеціалізується на здоровій, смачній та натуральній їжі. Зокрема, урізноманітнити меню йогуртами власного виробництва, готувати класичні італійські десерти: панакота, тірамісу, фреші. В ідеалі плануємо поділити меню на вегетаріанське (акцент на овочевих, рибних стравах для вегетаріанців або тих, хто дотримується посту), фітнес (менш калорійне, збалансоване) і класичне меню (для любителів смачно і ситно поїсти).
Ваше улюблене/фірмове блюдо?
Важко виділити якесь одне блюдо. Люблю рибалити, а потім готувати м’ясо і рибу на мангалі або грилі. Люблю готувати експромтом з того, що є на даний момент під рукою. Головне – робити це з хорошим настроєм, вибираючи якісні та свіжі продукти.
Як пов’язали своє життя з кулінарією?
Мій дід все життя пропрацював у колгоспі, при цьому був відмінним кухарем. Батько теж відмінно готував. Мене завжди заворожував процес приготування їжі. Так вийшло, що хобі стало моєю професією.
За що ви найбільше любите свою роботу?
Коли робиш щось з душею, бачиш, що результат твоєї праці приносить радість людям – це дорогого коштує!
Шановні колеги, пропонуємо вам обов’язково «протестувати» нову їдальню, а ми, в свою чергу, обіцяємо вас інформувати про цікаві кулінарні новинки, які в ній з’являться. Також звертаємо увагу, що їдальня завжди відкрита до діалогу. Ви можете висловлювати ваші побажання і ділитися фірмовими рецептами страв – хто знає, можливо, вони також з’являться в меню.
Читайте також
5 Бер 2024
Вентс запустив нову лінію з обробки рулонного прокату
12 Жов 2022
Вентс готує до запуску незвичайний термопластавтомат
28 Вер 2022
Модернізація: нові верстати для обробки металу
13 Вер 2022
Модернізація: маленькі машини для складних завдань
1 Вер 2022
Модернізація: нові можливості з випуску пластмасових виробів
18 Сер 2022
Модернізація: розпочав роботу новий фасувально-пакувальний комплекс
18 Січ 2022
Введено в дію ревербераційну камеру для акустичних випробувань продукції
12 Жов 2021
Один верстат – дві технології
27 Лип 2021
АirVENTS: більше, вище, продуктивніше
26 Тра 2021
Вентс продовжує автоматизувати зварювальні роботи
13 Кві 2021
Нові преси розширять можливості цеху металовиробів
3 Гру 2020
Вентс посилився новим верстатом плазмового різання металу
26 Сер 2020
Введено в дію нові верстати з випуску фасонних виробів
20 Сер 2020
Потужності Вентс посиляться завдяки запуску нового верстата TruPunch 1000
19 Тра 2020
ВЕНТС посилився новою лінією з випуску напівжорстких каналів
29 Кві 2020
ВЕНТС виділив 3500 кв. м для запуску нового цеху
23 Кві 2020
ВЕНТС вітає кращих працівників березня 2020 року!
16 Кві 2020
ВЕНТС запустив новий згинальний верстат TRUMPF
14 Кві 2020
ВЕНТС привітав кращі бригади за підсумками 2019 року
9 Кві 2020
ВЕНТС оптимізував процес друку технічної документації
30 Бер 2020
ВЕНТС вітає кращих працівників лютого 2020 року!
12 Бер 2020
ВЕНТС відзначив найкращих працівників року
26 Лют 2020
ВЕНТС вітає кращих працівників січня 2020 року!
15 Січ 2020
ВЕНТС вітає кращих працівників грудня 2019 року!
24 Гру 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників листопада 2019 року!
26 Лис 2019
AirVENTS досяг нової висоти
13 Лис 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників жовтня 2019 року!
7 Лис 2019
ВЕНТС поповнився новим дивом техніки
21 Жов 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників вересня 2019 року!
10 Жов 2019
ВЕНТС запустив унікальну виробничу лінію
17 Вер 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників серпня 2019 року!
10 Вер 2019
ВЕНТС ознайомився з новинками компанії EBM-Papst
13 Сер 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників липня 2019 року!
23 Лип 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників червня 2019 року!
11 Лип 2019
Великі плани великої компанії
21 Чер 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників травня 2019 року!
15 Тра 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників квітня 2019 року!
7 Тра 2019
Вентиляція ВЕНТС заграє новими фарбами
17 Кві 2019
ВЕНТС вітає кращих працівників березня 2019 року!
9 Кві 2019
ВЕНТС тримає курс на автоматизацію виробництва